Over SenSmassage - Massagepraktijk SenSmassage

Over SenSmassage

SenSmassage ben ik, Mieke van Schagen. Ik beweeg graag (wandelen, tennissen, fietsen, aquajoggen) en ik zie jong en oud ook graag met plezier bewegen. Mijn nieuwsgierigheid naar de grenzen en mogelijkheden van sportieve inspanning en de ondersteuning van sporters bestond al een aantal jaren voordat ik besloot de opleiding tot sportmasseur te gaan volgen. Ik ben 20 jaar verpleegkundige geweest, omgeschoold tot medewerker automatisering en sinds 2008 sportmasseur. Al snel groeide mijn interesse naar andere massagevormen zoals stoelmassage en voetreflexmassage. Hiermee kon ik mijn diensten uitbreiden naar andere doelgroepen.

Belangstelling

Mijn belangstelling voor mensen, wat ze letterlijk en figuurlijk "beweegt" en mijn achtergrond maakt dat ik mij wil inzetten voor een maximaal haalbare verbetering van kwaliteit van leven en daarbij gebruik te maken van massagevormen met een preventief en natuurlijk karakter. Bij de ontwikkeling van een vitaliteitsplan voor medewerkers van de University of Applied  Sciences (HZ) was de keus voor stoelmassage snel gemaakt. Een unieke korte massage op de werkvloer met grote effecten.

Interesse gewekt

Door de opleiding voor stoelmasseur werd mijn interesse gewekt voor complementaire en op natuurgeneeskunde gebaseerde massage therapieën. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam is uniek en wordt onderbelicht en onderschat, ik wilde weten hoe, d.m.v. massage, ik dit natuurlijke vermogen kon ondersteunen. Bij stoelmassage worden meridianen en hun specifieke drukpunten gebruikt om doorstroming van energie te bevorderen, met reflextherapie wordt ook het zelfherstellend vermogen van het lichaam gereguleerd door zones op de voet te masseren.
In Thailand, waar ik een week lang een cursus traditionele Thaise voetmassage volgde, worden ook dezelfde principes toegepast.

VoetreflexPlus™ therapie is een complementaire behandelvorm die waardevol kan worden ingezet om kwaliteit van leven bij veel chronische ziekten te verbeteren en is een mooie aanvulling is op de reguliere geneeskunde. Naar mijn mening is een strikte keuze tussen reguliere of complementaire zorg niet nodig, liever zie ik de samenwerking tussen verschillende zorgaanbieders, regulier en complementair gecombineerd.
Extra aandacht met aanvullende zorg. We hebben het vaak zo druk dat we vergeten aandacht aan elkaar maar vooral ook aan onszelf te geven. Die gerichte aandacht is nodig en kan waardevol zijn.

VoetreflexPlus™ therapie is nadrukkelijk géén vervanging voor reguliere zorg, raadpleeg bij klachten altijd uw arts.

Onderzoek 

In het laatste jaar van mijn 3 jarige opleiding tot voetreflexPlus™ therapeut heb ik een online onderzoek gestart samen met onderzoeksbureau Soffos om de effecten te meten van voetreflexPlus™ behandelingen op de kwaliteit van leven van (in totaal 42) deelnemende cliënten. (Plus betekent in dit verband Westerse en Chinese massagetechnieken en theoriën gecombineerd). 20 VoetreflexPlus™ therapeuten (inclusief mijzelf) meldden cliënten aan voor dit onderzoek dat gebaseerd was op de Rand 36 vragenlijst.  De metingen lieten zien op welke domeinen van gezondheid voetreflexPlus™ therapie resultaten en veranderingen te weeg bracht.

De  eindresultaten zijn in een eindrapport verwerkt. Bent u geïnteresseerd in de resultaten van dit onderzoek, aarzel dan niet contact met mij op te nemen.

 

Uw Privacy 

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als uw behandelende therapeut, een dossier aanleg. Dit is ook een wettelijke plicht, opgelegd door de WGBO. Uw dossier bevat aantekeningen over uw gezondheidstoestand en gegevens over de uitgevoerde onderzoeken en behandelingen.

Ook worden in het dossier gegevens opgenomen die voor uw behandeling noodzakelijk zijn en gegevens die ik, na uw expliciete toestemming, heb opgevraagd bij een andere zorgverlener bijvoorbeeld bij de huisarts.
Ik doe mijn best om uw privacy te waarborgen. Dit betekent onder meer dat ik:

 • zorgvuldig omga met uw persoonlijke en medische gegevens,
 • er voor zorgen dat onbevoegden geen toegang hebben tot uw gegevens

Als uw behandelend therapeut heb ik als enige toegang tot de gegevens in uw dossier.
Ik heb een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).

De gegevens uit uw dossier kunnen ook nog voor de volgende doelen gebruikt worden:

 • Om andere zorgverleners te informeren, bijvoorbeeld als de therapie is afgerond of bij een verwijzing naar een andere behandelaar. Dit gebeurt alleen met uw expliciete toestemming.
 • Voor het gebruik voor waarneming, tijdens mijn afwezigheid.
 • Voor het geanonimiseerde gebruik tijdens intervisie / intercollegiale toetsing.
 • Een klein deel van de gegevens uit uw dossier wordt gebruikt voor de financiële administratie, zodat ik of mijn administrateur, een factuur kan opstellen.

Als ik vanwege een andere reden gebruik wil maken van uw gegevens, dan zal ik u eerst informeren en expliciet uw toestemming vragen.
Deze gegevens in het cliëntendossier blijven zoals in de wet op de behandelovereenkomst wordt vereist 15 jaar bewaard.

Privacy op de Zorgnota

Op de zorgnota die u ontvangt staan de gegevens die door de zorgverzekeraar gevraagd worden, zodat u deze nota kan declareren bij uw zorgverzekeraar. Dit zijn:

 • Uw naam, adres en woonplaats
 • uw geboortedatum
 • de datum van de behandeling
 • een korte omschrijving van de behandeling, reflexzonetherapie
 • de kosten van het consult

 

 

Relevante opleidingen en workshops 

 

Sportmassage

Nederlands Genootschap voor Sportmassage

Shiatsu Stoelmassage

TouchPro

Chinflex Basis, Vervolg en Professional

Total Health

VoetreflexPlus therapie 3 jarige opleiding

Total Health

Medische Basiskennis

Total Health

Zwangerschapsreflexologie

Total Health

Omgaan met Kinderen

Total Health

Traditional Thai Footmassage

Wat Po Medical School Bangkok

Kinesiotaping (Medical Taping)

Atria Eindhoven

Cupping

Total Health

Veel Voorkomende Ziektebeelden

Total Health

Massage bij kanker, OncoReflex

Total Health

foto_mieke.jpg

Mieke van Schagen
Berliozlaan 26
4462 JV Goes

m 06 22 98 32 77

[email protected]

 

Massagepraktijk SenSmassage Goes | Stoelmassage, Voetreflexmassage, Sportmassage © Fly Webservices | Inloggen beheerder